Warm Yin & Yang
med Hanna

augusti 20 (tisdag)
klockan 17:30

Lektionens längd
60 minuter

Yin Yang Yoga är ett blandat yogapass, uppdelat i två ungefär lika långa delar. De olika delarna representerar de två fälten i Yin-Yang symbolen, som har oändligt antal definitioner, alltid i form av parförhållanden.

Yang-delen inleder passet, vi utför fysisk yoga med fokus på rörelse, styrka, värme och intensitet. Tanken är då att denna del ska vara den andras spegelbild. Vi återtar aktiv kontroll över kroppen, andningen och sinnet. De yogaformer som utövas här är blandade, huvudsakligen och vanligast är Vinyasayoga med sol- och månhälsningar, stående- och flow-sekvenser etc. Vi gör även övningar på golvet som ligger i linje med ovanstående fokus. En hel del variation kan förekomma, helt enligt Yangs impulsiva natur.

Yin-delen avslutar passet, vi utför Yinyoga på samma sätt som under ett normalt Yinyogapass. Denna inåtriktade, passiva yogaform använder vi för att hitta och uppnå stillhet och avslappning, både fysiskt och sinnligt. Vi sträcker ut muskler, stimulerar bindväv och leder; vi rensar och stärker de kanaler (Nadier, Meridiander) som förmedlar livskraft (Prana, Qi) i kroppen. Samtidigt försöker vi släppa taget och hitta en inre stillhet, släppa distraherande tankar, vända vårt mentala fokus inåt och passivt njuta av upplevelsen.

De två olikheterna i Yin-Yang ska ses som kompletterande och nödvändiga, där balansen dem emellan skapar en helhet som är större än delarna var för sig. De ska aldrig ses som i konflikt, de behöver varandra, de är sidor av samma mynt – bägge lika viktiga och betydelsefulla.

Reservations

Tyvärr - detta pass har redan ägt rum!