Trosa Hot Yoga/THY AB

Föreläsning: Intro till Ayurveda
med Sita Jern

februari 26 (söndag)
klockan 15:00

Lektionens längd
60 minuter

Location
Bråtagatan 8A

Föreläsning om grunderna i Ayurveda - 60 min

Välkommen till en helt ny värld! 

Ayurvedan leder oss rakt in i de triljoner celler som utgör kroppen. De bildar tillsammans den varelse som skulle kunna kallas Dig. Du består av celler men i vidare bemärkelse består du också av energier. Närmare bestämt Vata, Pitta och Kapha. Även naturen består av dessa energier. Ayurveda anser att maten vi äter är ett terapeutiskt verktyg för att nå optimal hälsa. Nu är vi inne i Pitta Säsong, vilket innebär mer värme än någon annan säsong. 

Jag kommer att prata om vad vi behöver för att förstå vår egen konstitution, men också vad som skapar obalans hos de olika konstitutionerna. Det som är svårast i livet är att sluta göra det vi är vana att alltid göra. Och den grymma sanningen är att ibland är det just detta (som vi vant oss vid) som leder till obalans. Om du är en klassisk Pitta så föredrar du nog ett svalare klimat och av den anledningen behöver du ge dig själv rätt kost i sommar. En Pitta- person kommer i balans genom att äta söt, besk och sträv mat, medan sur, salt och stark mat leder till att Pitta höjs. Vill Du veta mer om din egen konstitution och hur den hänger ihop med de sex smakerna, tveka inte att boka din plats redan idag.

Ayurveda är ett mångtusenårigt läkekonstsystem från Indien som bygger på beprövade erfarenheter under den avancerade Vedakulturen för c:a 10 000 år sedan. Ordet Ayurveda är sanskrit, där "Ayur” betyder liv och ”Veda” betyder vetskap eller kunskap. Med hjälp av läran om Ayurveda får vi vägledning för hur vi kan leva varje dag i balans med oss själva.

Ayurveda används fortfarande som folkhälsomedicin i Indien och enligt WHO, Världshälsoorganisationen, anses detta vara ett av de effektivaste sätten att arbeta med folkhälsa, då det alltid inbegriper patienten i sin egen läkeprocess, att patienten lär sig läka sig själv och därmed minskar beroendet av auktoriteter.
Genom att lära dig mer om Ayurveda kan du öka din förståelse för din egen kropp och själ för att därigenom förstå vad du behöver i vardagen för att skapa en hållbar livsstil.

Vata, Pitta och Kapha kallas på sanskrit för Dosha. Alla har vi en eller två dominanta doshor. Genom en mer gedigen förståelse för de olika kvaliteter vi bär inom oss och hur vi ska äta för att behålla dem i balans så blir vi mer medvetna om vår naturliga hälsa.

Du kommer förstå hur elementen i naturen översätts till energierna Vata, Pitta och Kapha. Vata, Pitta, Kapha finns i sin tur i oss, i allt vi äter, i alla miljöer -  både yttre och inre. Vi kommer att ta vår egen puls för att kolla om vi kan se vilken som är dominant hos oss. Du kommer att få en genomgång av vilken kost, livsstil och dygnsrytm som bör anpassas till vilken energi.

Sita Jern (utbildad inom Ayurveda i Indien) hälsar er varmt välkomna!

Pris: 225kr eller ett klipp på klippkorten.
Föreläsningen ingår i alla medlemskap, introkort och periodkort.

Varmt välkomna!

Reservations

Tyvärr - detta pass har redan ägt rum!

loading...