Mindfulness Yoga (real time streaming)
augustus 6 (dinsdag) om 18:45

Docent
Linda van der Heide
Les lengte
1 uur 15 minuten
Location
Studio Oost

GESCHIKT VOOR BEGINNERS


Deze vorm van yoga bestaat uit een combinatie van:

- Yin Yoga (soepel maken van spieren en bindweefsel, energetische werken en reflecteren op eigen gedachten) 
20 min

-  Yang Yoga (conditie, spierkracht en balans)
20 min

- Body Scan (Mindfulness oefening, lichaamsverkenning voor het ontspannen van de mind) of meditatie
15 min


-----------------------------------------------


The Best of Both Worlds!

Yin en Yang zijn de namen die de Taoïsten geven aan wat zij de twee belangrijkste krachten in het universum noemen.

Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk; Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht. Deze termen zijn niet absoluut; ze bestaan in relatie met elkaar en zijn twee zijden van een geheel. De een bestaat niet zonder de ander. Voor de Taoïsten – en voor de yogis – betekent dit een goed gebalanceerd leven en waarin beide aspecten in evenwicht zijn. Ons moderne leven is heel erg Yang-georiënteerd; we stellen prijs op zichtbaarheid, competitie en kracht. Deze eigenschappen kunnen een positieve kracht in ons leven zijn, maar ze kunnen ook uit de hand lopen en tot zelfvergroting, agressie en onbeweeglijkheid leiden.

 Om diepe tevredenheid uit het leven te kunnen halen, cultiveren we ook onze Yin-eigenschappen: vriendelijkheid, rust en stilte. Een goed gebalanceerde yoga practice stilt ons verlangen naar beide aspecten: sommige mensen hebben meer Yin nodig, anderen meer Yang, maar wij allemaal hebben ze allebei nodig.

Yin Yoga: We oefenen vooral vloerposities en blijven in die posities voor langere tijd (meestal 3 tot 5 minuten). Yin Yoga doelt op de diepere lichaamsweefsels en wordt daarom beoefend met de grootst mogelijke ontspanning van de spieren. Deze stille oefeningen zijn fantastisch om het hart te ontspannen en de geest te kalmeren. Verwacht te rekken.

 In deze les worden Yin- én Yang-principes gecombineerd: sommige lessen beginnen langzaam en bouwen daar verder op; andere beginnen dynamisch en eindigen stil. In ieder geval een gebalanceerde combinatie.


Sorry - deze les heeft al plaats gevonden!