Yin-Hatha yoga
augustus 5 (maandag) om 9:30

GEANNULEERD

Docent
Linda van der Heide
Les lengte
1 uur 15 minuten
Location
Studio East
OOK GESCHIKT VOOR BEGINNERS

Yin en Yang (Hatha) zijn de namen die de Taoïsten geven aan wat zij de twee belangrijkste krachten in het universum noemen. Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk; Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht. 

Deze termen zijn niet absoluut; ze bestaan in relatie met elkaar en zijn twee zijden van een geheel. De een bestaat niet zonder de ander. Voor de Taoïsten – en voor de yogis – betekent dit een goed gebalanceerd leven en waarin beide aspecten in evenwicht zijn. Ons moderne leven is heel erg Yang-georiënteerd; we stellen prijs op zichtbaarheid, competitie en kracht. Deze eigenschappen kunnen een positieve kracht in ons leven zijn, maar ze kunnen ook uit de hand lopen en tot zelfvergroting, agressie en onbeweeglijkheid leiden. 

Om diepe tevredenheid uit het leven te kunnen halen, cultiveren we ook onze Yin-eigenschappen: vriendelijkheid, rust en stilte. Een goed gebalanceerde yoga practice stilt ons verlangen naar beide aspecten: sommige mensen hebben meer Yin nodig, anderen meer Yang, maar wij allemaal hebben ze allebei nodig. 

Yang  yoga bestaat uit een dynamische les, waar houdingen verbonden worden door adem en zonnegroeten. 

Yin Yoga doelt op de diepere lichaamsweefsels en wordt daarom beoefend met de grootst mogelijke ontspanning van de spieren. Deze stille oefeningen zijn fantastisch om het hart te ontspannen en de geest te kalmeren. Verwacht te rekken. Yin/Yang In deze les worden Yin- én Yang-principes gecombineerd: sommige lessen beginnen langzaam en bouwen daar verder op; andere beginnen dynamisch en eindigen stil. In ieder geval een gebalanceerde combinatie.

Voeg toe aan kalender

08/05/2019 09:30
08/05/2019 10:45
Yin-Hatha yoga - Urban Life Health Centre - Linda van der Heide
Studio East
<div><strong>OOK GESCHIKT VOOR BEGINNERS</strong></div><div><br></div><div>Yin en Yang (Hatha) zijn de namen die de Taoïsten geven aan wat zij de twee belangrijkste krachten in het universum noemen. Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk; Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht.&nbsp;</div><div><br></div><div>Deze termen zijn niet absoluut; ze bestaan in relatie met elkaar en zijn twee zijden van een geheel. De een bestaat niet zonder de ander. Voor de Taoïsten – en voor de yogis – betekent dit een goed gebalanceerd leven en waarin beide aspecten in evenwicht zijn. Ons moderne leven is heel erg Yang-georiënteerd; we stellen prijs op zichtbaarheid, competitie en kracht. Deze eigenschappen kunnen een positieve kracht in ons leven zijn, maar ze kunnen ook uit de hand lopen en tot zelfvergroting, agressie en onbeweeglijkheid leiden.&nbsp;</div><div><br></div><div>Om diepe tevredenheid uit het leven te kunnen halen, cultiveren we ook onze Yin-eigenschappen: vriendelijkheid, rust en stilte. Een goed gebalanceerde yoga practice stilt ons verlangen naar beide aspecten: sommige mensen hebben meer Yin nodig, anderen meer Yang, maar wij allemaal hebben ze allebei nodig.&nbsp;</div><div><br></div><div>Yang &nbsp;yoga bestaat uit een dynamische les, waar houdingen verbonden worden door adem en zonnegroeten.&nbsp;</div><div><br></div><div>Yin Yoga doelt op de diepere lichaamsweefsels en wordt daarom beoefend met de grootst mogelijke ontspanning van de spieren. Deze stille oefeningen zijn fantastisch om het hart te ontspannen en de geest te kalmeren. Verwacht te rekken. Yin/Yang In deze les worden Yin- én Yang-principes gecombineerd: sommige lessen beginnen langzaam en bouwen daar verder op; andere beginnen dynamisch en eindigen stil. In ieder geval een gebalanceerde combinatie.</div>
Urban Life Health Centre
false
MM/DD/YYYY
1440