Kennismaking Gezond Gewicht Coaching (gratis)
augustus 2 (vrijdag) om 9:00

1 plek over

Docent
Carolien van Rijn
Les lengte
15 minuten
Location
Vitality 2
Kennismakingsgesprek 15 min
Gratis en vrijblijvend

Even voorstellen:
Mijn naam is Carolien van Rijn, ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons. Sinds 2012 werk ik als zelfstandig gewichtsconsulent bij Lijn4Life Gezond Gewicht Coach. Dit doe ik vanuit huis of bij de mensen thuis. Mijn opleiding gewichtsconsulent heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen. Aansluitend heb ik de opleiding Kind en Voeding gedaan bij het Hamel College, daarnaast heb ik de opleiding Beweegconsulent gevolgd bij Opleidingen 2000. Als beweegconsulent begeleid ik ook wekelijks 2 wandelgroepen. Naast deze opleidingen heb ik veel workshops en nascholingen gevolgd.
O.a.: Alcohol en Gezondheid, Verklein de kans op Kanker (WKOF), Gezonde Leefstijl voor 50+, Sport en Voeding, Overgang en Voeding. Om geaccrediteerd te blijven bij de BGN, de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten, doe ik met regelmaat bijscholingen.
Met heel veel plezier ga ik onder het dak van het Urban Life Health Center aan het werk om jou te begeleiden naar een gezond gewicht wat bij jou past.

Mijn doel is om je te leren gezonde keuzes te maken in je voeding. Waar moet je op letten? Waarom is het ene product beter dan het andere! Dit leer je door het etiket op een product te kunnen ‘lezen’. Door de vele hypes en voedingstrends van tegenwoordig weten veel mensen niet meer wat wel en niet kan. Dus als je door de bomen het bos niet meer ziet ga ik jou daarmee helpen. Daarnaast zal ik mijn kennis overdragen aan jou. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf de goede keuzes kan gaan maken.
Afvallen mag nooit te snel gaan, als je in een korte tijd te veel afvalt heb je grote kans op terugval naar je oude eetpatroon.
Bij gezond gewichtsverlies moet je denken aan 5% afvallen per 3 maanden.

" 5% afvallen in 3 maanden!!
Werken aan een Gezond Gewicht wat bij jou past! "

Als gediplomeerd gewichtsconsulent en beweegconsulent adviseer en begeleid ik je met jouw gewichtsproblemen naar een gezond gewicht. Samen zoeken we naar aanpassingen of veranderingen in het persoonlijk eetpatroon en naar mogelijkheden om in het dagelijks leven wat meer aan beweging te doen. Persoonlijke aanpak is voor mij erg belangrijk. Geen mens is gelijk dus ook geen advies zal hetzelfde zijn. Verwacht van mij geen ingewikkeld dieet en zeker geen hongerlijden! Van mij krijg je altijd advies op maat.

Steeds meer mensen hebben last van overgewicht. Hoe komt dat? Erfelijkheid kan een rol spelen maar meestal is de oorzaak te vinden in een combinatie van ongezond eten en te weinig bewegen. Bekend is dat je stofwisseling na je 30e levensjaar trager wordt. Ook neemt je spiermassa af maar ondanks dit blijven we vaak hetzelfde eten. Hierdoor neemt je vetmassa toe en ontstaat er overgewicht. Te zwaar zijn is niet goed voor je gezondheid. Het verhoogt de kans op gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, spataderen, diabetes. Tevens is het hebben van een gezond gewicht belangrijk om de kans op kanker te verlagen.

Jouw zelfbeeld kan ook een positieve impuls krijgen na het doorvoeren van vaak hele eenvoudige veranderingen in jouw leefstijl. Zou het niet mooi zijn om altijd met een tevreden gevoel in de spiegel te kunnen kijken?

Als BGN gewichtsconsulent verkoop en adviseer ik geen afslankproducten of maaltijdvervangers maar richt ik mijn adviezen op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Ik werk met de Schijf van Vijf en gebruik het principe van Puur Gezond: koken zonder pakjes en zakjes. Deze combinatie bevalt mij en mijn cliënten erg goed. Tijdens de consulten zal je regelmatig recepten en tips (voor bv gezonde tussendoortjes) meekrijgen.

Bij de start van een traject (dit is bij alle pakketten hetzelfde) ga je als 1e stap een voedingsdagboek invullen. Meestal gebeurt dit digitaal maar kan eventueel ook op papier. Aan de hand hiervan maak ik jouw persoonlijk advies. Door regelmatig contact en tijdens ieder consult te wegen en te meten, weet je precies wat er verandert in gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa.

Vergoedingen
Ben je aanvullend verzekerd dan wordt er
in veel gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed. Check dit bij je zorgverzekeraar. De gewichtsconsulent valt altijd onder het onderdeel preventie!

Belangrijk:
•    Als je je zorgverzekeraar niet terugziet in het overzicht, wordt er meestal geen vergoeding gegeven. Je kunt dit uiteraard altijd navragen bij je zorgverzekeraar.
•    De BGN-gewichtsconsulent wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
•    Uw bezoek aan de BGN-gewichtsconsulent is daarom niet van invloed op uw eigen risico.
Of klik op onderstaande link om te zien of je voor vergoeding in aanmerking komt.
https://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/29/Vergoedingen.html

Voor behandeling bij een gewichtsconsulent is geen doorverwijzing nodig van de huisarts.
Echter, als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen, wordt je niet door een gewichtsconsulent begeleid en kan ik je doorverwijzen naar je huisarts of een diëtist.

Voordeel Pakketten
Kennismakingsgesprek is gratis - 15 minuten
Pakket 1: Gezond Gewicht Starter
Intake (1,5 uur), evaluatie (1 uur) en 2 vervolgconsulten (30 min) € 199

Pakket 2: Gezond Gewicht Goed op weg
Intake (1,5 uur), evaluatie (1 uur) en 5 vervolgconsulten (30 min) € 275

Pakket 3: Gezond Gewicht Compleet
Intake (1,5 uur), evaluatie (1 uur), 8 vervolgconsulten (30 min) €399
en 2 weegmomenten (15 min)


Losse afspraken:

Intake 1 uur = €60
Tijdens deze afspraak doen we de intake, tevens advies naar aanleiding van de ingevulde gegevens in het eetdagboek en de metingen. (Gewicht, BMR, vet%, spiermassa, BMI, visceraal vet)
Tijdens de intake vraag ik je om voor de volgende afspraak een voedingsdagboek in te vullen, zodat ik jou bij het adviesgesprek gerichte adviezen kan geven. Dit is een eerste stukje bewustwording.
De voedingsanamnese is ook onderdeel van het intake gesprek. Aan de hand hiervan kan ik je direct al wat nuttige en bruikbare tips meegeven. Ook wordt er tijdens het 1e gesprek gewogen en gemeten, gaan we bepalen wat jou doel is en of het haalbaar is.
Tevens wordt er een uitgebreid vragenformulier ingevuld. Deze informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Vervolgens maken we een plan van aanpak gericht op jouw situatie. Dit plan bevat adviezen over voeding, bewegen en leefstijl.

Advies 1 uur = €60
Naar aanleiding van het ingevulde eetdagboek (online) ontvang je je persoonlijk advies. Zijn er tekorten, eet je ergens teveel of te weinig van? Bespreking van de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten). Tevens vinden de metingen plaats (gewicht, BMR, vet%, spiermassa, BMI, visceraal vet).

Consulten 30 minuten = €30
Tijdens de consulten wordt er standaard gewogen gemeten. (Gewicht, BMR, vet%, spiermassa, BMI, visceraal vet). Daarnaast krijg je tijdens ieder consult meer te weten over o.a.: etiketten lezen, suikers, spijsvertering, bewegen, overgang (als dit bij jou van toepassing is). Ook zal ik met je bespreken waar jij behoefte aan hebt en dat onderwerp pakken we dan een volgende keer mee.

Weegmoment 15 minuten = €15
Alleen wegen en kort bespreken hoe het gaat.
.

Sorry - deze les heeft al plaats gevonden!