Aroma Warm Restorative & Massage
juli 19 (vrijdag) om 19:00

18 plekken over

Docent
Sherani Ragini
Les lengte
1 uur 15 minuten
Location
Studio West
ALL LEVEL CLASS

Yoga & Massage met Etherische olie in een ruimte verwarmd met Infrarood panelen bij 32 graden.

Deze les kenmerkt zich door de ontspanning die centraal staat in combinatie met etherische olie die door de masseur, Gaby van Berg, via korte massage wordt op het lichaam wordt aangebracht.

Maak kennis met Gaby:
Ik geef ontspanningsmassages met massageolie, deze zijn voor- en na de yoga les te boeken.

Wat is een ontspanningsmassage?
Een ontspanningsmassage is een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen.
Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode zijn opgebouwd weg en komt de geest tot rust. Een ontspanningsmassage zorgt dat stress makkelijker los gelaten kan worden en niet opgeslagen worden in het lichaam. In stressvolle situaties worden de spieren harder en vaster dan we zelf soms beseffen. Dat is vaak ook het gevolg van het te lang belasten van dezelfde spieren /spiergroepen of van het lange tijd aanhouden van dezelfde houding bijvoorbeeld door kantoorwerk. Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed.
Door het lichaam te laten ontspannen krijg ik tijdens de massage meer “toegang” van de huid om de spieren dieper te raken. Ik gebruik hiervoor diverse technieken waaronder strijkingen, knedingen, en onderarm- technieken. Ik masseer in een relaxte flow en volg vooral mijn gevoel tijdens de massage.

Voordelen infrarood:
- verlichting gewrichtsklachten, reuma, fibromyalgie, psoriassis....
- ontspanning in de dipere lagen van het spierweefsel

Het bevordert:
- het herstel (blessures)
- een gezonde huid
- de doorbloeding
- de stofwisseling
- het ontslakken
- de bloedsomloop
- psychische welzijn

Het ondersteunt bij:
- gespannen spieren
- cellulitis
- hoofdpijn en migraine
- slaapproblemen
- stofwisselingsproblemen
- voor en na het sporten
- verkoudheid
- voorholteontstekingen

Wat is Restorative Yoga?
„Restorative Yoga is een passieve vorm van yoga die geschikt is voor iedereen!

Het wordt ook wel eens “ the Yoga of non-doing” genoemd.

Het idee achter Restorative Yoga is het ervaren van totale ontspanning van je lichaam waardoor herstel van je energie optreedt. Het is toegankelijk voor iedereen: mensen met en zonder blessures of beperkingen in hun lichaam.

Daarbij is er totaal geen inspanning van de spieren: totale ontspanning en loslaten.
Het fysieke lichaam is in maximale staat van comfort dat is het uitgangspunt en dat is alleen mogelijk door het gebruik van de props.
Ons fysieke lichaam krijgt hierdoor het signaal vanveiligheid en comfort wat wordt opgevangen door ons zenuwstelsel en dit resulteert in herstel en heling van lichaam en geest. Daarnaast bereidt deze vorm uiteindelijk goed voor op meditatie.Sorry - deze les heeft al plaats gevonden!