FLOW yoga & welzijn

‘Relax & reset’ 4-delige reeks yoga bij burn-out LESSENREEKS
26 mei 2023 16 juni 2023

Totaal aantal lessen
4

Lengte van de les
90 minuten

Locatie
FLOW yogazaal

Heb je een burn-out of denk je er tegenaan te lopen? Je bent zeker niet alleen. In onze drukke, veeleisende maatschappij loopt minstens 1 op de 5 mensen het risico op een burn-out. Zowel jong als oud, man als vrouw. Burn-out ontstaat door een te langdurige belasting op je systeem. Aanhoudende (chronische) stress door té lang, té veel van jezelf te vragen. Daardoor ga je piekeren en malen in je hoofd, slaap je slecht, wordt je prikkelbaar en krijg je steeds meer kleine kwaaltjes. ‘Het lijkt alsof mijn vuurtje is uitgegaan’, hoor je wel eens. Yoga speelt een heilzame rol bij de preventie en het helen van burn-out.

“Restorative yoga als medicijn tegen stress”

In deze 4-delige ‘Relax & reset’ reeks ga je heerlijk, diep en aanhoudend ontspannen met restorative yoga, een diep helende vorm van yoga. Bij restorative yoga worden de spieren en botten compleet en langdurig gedragen en ontlast, om zo stilaan te leren loslaten. Je zenuwstelsel ontvangt minder boodschappen en stuurt minder signalen uit, wat je hele systeem in een diepe rust brengt. We werken met props, yogamaterialen als kussen, bolsters en blokjes, om het lichaam volledig te ondersteunen. Geen inspanning of intensiteit, enkel baden in diepe, helende rusthoudingen. Soms wel tot 10 minuten lang! Deze zogenaamde relaxation-response wordt omschreven als ‘een fysiologische toestand’, met als grootste kenmerken een tragere hartslag, een trager metabolisme, tragere ademhaling, een lagere bloeddruk en een rustiger hersengolvenpatroon.

De restorative yoga wordt aangevuld met verrijkend breathwork, waarbij je bewust, diep en traag leert ademen. Je krijgt ook een voorsmaakje van hele zachte yin movements en yoga nidra.

Het programma van de 4-delige Relax & Reset:
Week 1 – Kom tot Rust, Zelfzorg en Compassie.
Week 2 – Sterker worden vanuit Rust.
Week 3 – Open je hart. Durf je eigen Grenzen weer Voelen
Week 4 – Detox. Leren De-Stressen & De-Compresseren

De lessen duren 90 minuten. We werken in beperkte groepen. Voor deze reeks is ervaring met yoga niet vereist. De teacher is aanspreekbaar en kijkt naar jouw behoeftes. Alle props zijn aanwezig in de studio, we vragen je enkel je eigen yogamat en een deken mee te brengen. Na de les is er ruimte voor een tasje thee en wat gezellig napraten voor wie dat wenst.

De les vindt plaats op ...

  • 26 mei om 13:00 (vrijdag)
  • 2 juni om 13:00 (vrijdag)
  • 9 juni om 13:00 (vrijdag)
  • 16 juni om 13:00 (vrijdag)

Reserveringen

Deze lesserie is reeds afgelopen. Bekijk ons rooster voor meer lessen.

loading...